Tarinani

Kädentaidot kiehtoivat minua jo pienestä pitäen ja osapinki neulomaan ennenkuin lukemaan. Käsityöläiseksi kasvoin ja kouluttauduin, kun lukion jälkeen lähdin miettimään tulevaisuutta opiskellen käsi- ja taideteollisuutta. Suomenlampaanvillasta tuli rakkain materiaali. Oppien ja kokeilujen kautta löytyi huovutus, kiinnostavin ja innostavin tekstiilitekniikka, ihmeellinen taito muuttaa irralliset villakuidut näkyväksi, tuntuvaksi ja toimivaksi. Villa muotoutuu huovuttaessa loputtomiin variaatioihin: ohueksi ja paksuksi, läpikuultavaksi ja tuulenpitäväksi, huiviksi ja matoksi, verhoksi ja veistokseksi….

 

Isojen ja pienten valintojen ohjaamana olen juurtunut metsien keskelle. Luonnosta ammennan voimaa, jolla luon käyttötuotteita ja uniikkeja huopatöitä arjen iloksi ja juhlan kunniaksi. Eläinhahmot inspiroivat aina uudelleen. Luonnonilmiöistä haen tunnelmia, kasveista yksityiskohtia elävöittämään huopatekstiilejä. Luovuuden voimavaraa on myös kykenemättömyys seurata valmiita ratkaisuja ja tarve jättää oman käden jälki. Kokeileminen ja tekniikoiden kehittäminen tuo lisää haasteita huopamestarin elämään, sillä uteliaalle riittää oppimista. Omaa tietotaitoani jaan opettamalla, ohjaamalla ja osallistumalla.

 

Elämässäni tapahtui suuri muutos, kun aloitin työn Taitokeskus Mäntän vastaavana neuvojana. Yritykseni Sammallammas on toiminnassa osapäiväisenä, sillä huovuttaminen on tärkeä osa elämääni tulevaisuudessakin. Mottonani on "Elämä muuttuu, huopa kantaa".

 

eija

eija2
Sammallammas, Keulantie 46, 42850 Pohjaslahti, Finland
Tel: +358 400 114 434, info@sammallammas.fi

vipuvoimasosiaali

© Sammallammas 2021. All rights reserved. Site by Aidia.