Esittely

Kädentaidot kiehtoivat minua jo pienestä pitäen, sillä osasin neuloa ennen kuin lukea. Käsityöläiseksi kasvoin ja kouluttauduin, kun lukion jälkeen lähdin miettimään tulevaisuutta opiskellen käsi- ja taideteollisuutta. Suomenlampaanvillasta tuli rakkain materiaali. Oppien ja kokeilujen kautta löytyi huovutus, kiinnostavin ja innostavin tekstiilitekniikka, ihmeellinen taito muuttaa irralliset villakuidut näkyväksi, tuntuvaksi ja toimivaksi.. Villa muotoutuu huovuttaessa loputtomiin variaatioihin: ohueksi ja paksuksi, läpikuultavaksi ja tuulenpitäväksi, huiviksi ja matoksi, verhoksi ja veistokseksi….

Isojen ja pienten valintojen ohjaamana olen juurtunut metsien keskelle. Luonnosta ammennan voimaa, jolla luon käyttötuotteita ja uniikkeja kappaleita ihmisille arjen iloksi ja juhlan kunniaksi. Eläinhahmot inspiroivat aina uudelleen. Luonnonilmiöistä haen tunnelmia, kasveista yksityiskohtia elävöittämään huopatekstiilejä. Luovuuden voimavaraa on myös kykenemättömyys seurata valmiita ratkaisuja, alkukantainen vietti jättää puumerkkinsä, kädenjälki.

Yksinäisen puurtajan luonteella kykenen motivoimaan itseni arkiseen aherrukseen. Kokeileminen ja tekniikoiden kehittäminen tuo lisää haasteita huopamestarin elämään, sillä aina on uteliaalle oppimista. Omaa tietotaitoani jaan opettamalla, ohjaamalla ja osallistumalla.

eija eija2
Sammallammas, Keulantie 46, 42850 Pohjaslahti, Finland
Tel: +358 400 114 434, info@sammallammas.fi

vipuvoimasosiaali

© Sammallammas 2017. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®